>4zr33n;
A
B
O
U
T

M
E
H
E
L
L
O

M
E

H
I
S
T
O
R
Y




H
O
M
E

kesilapanku keegoanmu
21 April 2012 | 2:59 PM | add a comment | 1 comments

tajuk pegh!! HAHA. td aku buat silap. aku bukak 'page source' blogger tutorial terkenal. sorry dik. akak nak ambik code google friend connect tu je memandangkan nk sign in friend connect account dh x boleh.

sebab:
*friend connect dh retired T____T
*guna classic template mne ade add a followers gadget ape semua tu kan? so mne nk cri code?
* takde siapa pun buat tutorial letak followers tu, kalau ade pun cume button follow ala2 tumblr tu. kan?
*malangnye button follow ala tumblr tu / buat button follow mcmtu terhad utk followers 300 terawal je. kalau tak silap (mcm lah follower aku ramai T___T)

step td :
*convert balik classic template nie kpd template designer yg baru
*then 'view page source' sendiri
*jumpe dah id n site utk followers gadget tu
*pastu convert balik ke classic template
*then edit² code sikit (yg diambil di page source blogger terkenal td) then apply, 
DAH JADI ! berjaya jugak aku edit coding, yeehaaa! -..-"

untuk blogger terkenal itu : adik, jgn saman akak okay. kerja2 memview page source itu adalah bertujuan mengambil google friend connect code tu je. xde yg lain. 
yang benar : pesalah page source T___T


p/s : harap² dia maafkan. amin.. wassalam. :)


Older Post | Newer Post





Designed By Azreen Ahmad | 2012 4zr33n.blogspot.com