>4zr33n;
A
B
O
U
T

M
E
H
E
L
L
O

M
E

H
I
S
T
O
R
Y




H
O
M
E

baik baik sayang~~~
29 April 2012 | 9:33 AM | add a comment | 1 comments


lalala. sebenarnye nak ckp, dh dpt dh result MUET n exam haritu. semuanye baik² sajaaaaa. Alhamdulillah sangat sebab subjek susah yg dianggap sebagai nightmare tu aku lulus dgn sedikit cemerlang! HAHA. bajet btol. muet aku band 3, jerrrr. bolehlah tu buat ade². aku memg memiliki lidah melayu yg agak tulen dan susa mmpelajari sebutan omputeh OMO! HAHA. mcm bangang je ayat. okay aku bersyukur sgt. terima kasih Allah sbb bg aku result yg mcmtu. walau ape pun result aku, aku tau aku dh buat yg terbaik! :)

konon aku comel mcm nie lah? T_____T

wassalam :)
kenapa?
22 April 2012 | 1:27 PM | add a comment | 0 comments
kenapa kena letak kredit? kalau x letak akan dimalukan lah, disamanlah, kredit tu mcm penghargaan utk org yg buat tutorial tu bg blog jd cntik lah mksodnye. tp knp nk letak WAJIB? ape hukumnye seorang manusia meWAJIBkan sesuatu, awk bukan Tuhan. aku tak kisah kalau kene kredit kan, tp smpai WAJIB follow blog(okay lg lah), WAJIB like fanpage(kenapa? ada apa pd fan page).

pada aku kalau nak dapat nama, bukan memaksa dgn meWAJIBkan segala yg harus tu. jgn mudah meWAJIBkan sesuatu okay. :) kalau sekalipun belum matang, jgn memaksa org.

kalau blog korang buat tutorial yg byk, dan korang pun baik, semua org akan letak kredit siap dgn banner kelip kelip siap dgn bloglist! tayah WAJIB² pun, contoh terbaik LYSSA SECRET. aku memg setia tgu tutorial dari dia sbb aku rse dia trlalu baikhati. xde pun paksa memaksa. kan? ramai je follow dia hanya dgn kerendahan diri dia :)

oklah. saja buat entry nie sbb mcm terpikir why kredit/credit itu sgt penting utk blogger mendapat nama dgn cara paksaan, bukan rela. why²??? taktau lah aku. kalau suruh kredit saje² je xpe, siap WAJIB lagi tu. noob.

sorry aku bukan sengaja buat post mcmnie kalau xde reason, sbb aku agak annoying knp aku wajib buat semua tu dgn hati tak rela. berkongsilah dgn rela dik, bukan paksa. 

kesimpulannye, tak follow blog itu. wassalam :)
kesilapanku keegoanmu
21 April 2012 | 2:59 PM | add a comment | 1 comments

tajuk pegh!! HAHA. td aku buat silap. aku bukak 'page source' blogger tutorial terkenal. sorry dik. akak nak ambik code google friend connect tu je memandangkan nk sign in friend connect account dh x boleh.

sebab:
*friend connect dh retired T____T
*guna classic template mne ade add a followers gadget ape semua tu kan? so mne nk cri code?
* takde siapa pun buat tutorial letak followers tu, kalau ade pun cume button follow ala2 tumblr tu. kan?
*malangnye button follow ala tumblr tu / buat button follow mcmtu terhad utk followers 300 terawal je. kalau tak silap (mcm lah follower aku ramai T___T)

step td :
*convert balik classic template nie kpd template designer yg baru
*then 'view page source' sendiri
*jumpe dah id n site utk followers gadget tu
*pastu convert balik ke classic template
*then edit² code sikit (yg diambil di page source blogger terkenal td) then apply, 
DAH JADI ! berjaya jugak aku edit coding, yeehaaa! -..-"

untuk blogger terkenal itu : adik, jgn saman akak okay. kerja2 memview page source itu adalah bertujuan mengambil google friend connect code tu je. xde yg lain. 
yang benar : pesalah page source T___T


p/s : harap² dia maafkan. amin.. wassalam. :)

SEGMEN : JOM KENALI BLOG SAYA
20 April 2012 | 2:34 PM | add a comment | 14 comments
okay saje nak join. knp? saje je mengade² nak join. teeheee. segmen yg lain tu pun x habis bw lg, tp dorg xnk dtg blog kite, kite pun senyapkan jelah. mcm malas pulak HAHA. (ini sebab ade yg kite bw+follow x dtg jenguk blog kite pun) busy gamaknye T___T

nak join? klik banner bawah nie :




belog nie drpd tahun 2010. lama jugak lah. kalau budak kecik tu baru pandai berjalan n pndai ckp pelat sikit². HAHA. url belog nie bersempena dgn nme tuan punye belog. :) belog nie plak digelar 'a public life' sbb xde bnde private n confidential kat sini. *kalau ade pun buat² tak perasaan :D belog nie memang nampak suram. sbb kite suka warna hitam. warna pink suke jgk, tp tak kena dgn jiwa :) sorry lah pd korang yg masuk blog nie dan merasakan zaman kegelapan.. i'm sorry but i love black like crazy, HAHA. eh eh kite ade buat felt craft. jenguk2 lah. boleh custom made utk gift kat orang. comel² dan murah². sempat lg promote T___T. dah tu jelah. belog nie belog merepek je sbenarnye. xde benda pun. :) nice to know you!

wassalam....


yeayyyy me!!!
19 April 2012 | 10:04 PM | add a comment | 0 comments

hehe kite dah boleh edit blogskin. ini memang lama punye style, tp nk buat mcmne, sy suke :)

nanti dh bosan, kite tukar lah template biasa semula >.<


p/s: penat sgt 1 hari bergelumang menukar edit itu ini basecode blogskin nie. n dh kreditkan utk tuan punye basecode di Fibox :)
header gif transparent (gerak2) photoshop
16 April 2012 | 12:50 PM | add a comment | 0 comments
hik, kite baru pandai buat. jakun. >.< 
gune tutorial budak comel SINI...

senang paham. buat sekali terus jadi. like. tp x cantik pun. hurm. okbai
semasa aku kecil dahulu . . .
13 April 2012 | 2:29 PM | add a comment | 2 comments
okay entry nie pnjang. sape tak suke mmbaca, boleh lah pulang ke blog masing2 :D

tadika :
mse nie aku okay je. xde pape halangan pun. cume teringat kasut aku dulu pakai butang. comel je. aku sorg je kowt pkai kasut cmtu mse tu, yg lain sume pkai kasut lekat2, tak pun kasut tali, takpun kasut sarung je. kire mcm aku sorg jelah ade kasut tu. bermula dari kecik memang aku dh pelik T_T eh bukan riak, nk bgtau yg mak aku belikan kasut tu, 2! sebab senang katanya kalau basah nt ade spare. *anakbongsumemangmanja

darjah 1 :
time nie aku mogok tanak g skolah. sebabnye ade sorg cikgu nie cubit aku kuat2 sebab salah tampal gambar kat dlm buku. patutnye tampal dekat buku berita (alaaa yg atas kosong smpai separuh, pastu bru ade garis2 tu) ha pastu cikgu selalu aim aku smpai menimbulkan rasa takut yg amat sgt. n apabila rasa takut menghantui diri, aku pun nekad lari sekolah. keluar pagar, hampir 1 setengah kilometer jugak lah aku jln. punye lah semangat melarikan diri kononnya mampu smpai rumah dgn tenang. last2 cikgu kejar naik kereta! ambik kau. nasib baik cikgu tu pujuk aku. HAHA. kene pukul dengan mak sampai penggaru badan yg kayu tu, tau kan? ha bnde tu patah dua sebab sebat aku. HAHA/

darjah 2 : 
aku dh x mogok lagi sbb ayah aku dh selesaikan masalah aku. tapi aku selalu pengsan kt sekolah. gastrik katanye. teringat makcik kantin bg minum susu sbb aku pengsan. tp susu manis! nikmat tu. HAHA. 

darjah 3 : 
mse nie hidung aku selalu berdarah. mak ckp badan aku panas sbb tu lah berdarah je. adehhh, teringat lg tgh buat matematik, TIS! setitik darah jatuh atas buku. dahsat betul, x sedar idung berdarah. satu kelas kecoh mcm 1 muke je yg darah nk kecoh2. HAHA

darjah 4, 5 6 :
aku biasa2 je. xde bnde pun yg boleh dibanggakan. tp rsult UPSR aku agak boleh dibanggakan. HAHA. and and and aku teringat ade org dtg2 sekolah jual buku cerita. aku mesti beli. i repeat, MESTI beli, paksa mak aku suruh beli, pling sikit pun mesti nak satu. apelah kan. tp aku bce. buku paling x bole lupe 'angsa bertelur emas' kalau x silap lah. ade lg bukunye yg tertulis 'ini azreen ahmad yg punye'. HAHA. normal lah budak2 kan. :D

tingkatan 1 - 5 :
byk sgt kenangan. aku tak nakal. aku okay2 je. x pendiam, x lah terlalu byk ckp, x bodoh n x jugak pandai bebeno. boleh nk dikatakan aku sederhana smpai ke la nieee :)


masa kecik dulu, selalu kne pukul dengan mak. sebab, suke buat serak, maksodnye, suke buat sepah bilik n ape2 lah yg mak aku dh kemas. memang aku lah yg kuat buat selerak. nak buat cmne, mak aku simpan barang yg penting2 tu kat bawah, ye aku mmbuat rombakan semula. HAHA. penah kne kurung dlm bilik dgn ayah sbb degil sgt. nyaris kne pukul dgn tali pinggang. tp ayah aku baik, x kene pun. :)

boleh nak dikatakan aku mse kecik memang lah degil Nauzubillah <- bak kata mak aku. HAHA. tp tu semua pengajaran, dah puas degil masa kecik, dah besar dh kurang dh degil aku. 

okay rindu nk main beskal ptg2, beli eskem, beli gula2, makan abc, ahhhh bestnye zaman dulu. main ting ting. main jutaria, main sembunyi ibu, main baling selipar, main bola beracun, main masak2, main kejar2, main badminton, main lawan pemadam dlm kelas, main gasing gune pemadam smpaikan abes pemadam hitam legam akibat trkena pencil leads. makan kuaci buang dlm laci meja, mkn buah rambai then baling kat syiling sekolah agama, HAHA, keluar dari sekolah pegi beli mi siput makcik area sekolah n setengah jam lepas tu baru balik kelas. haihhhh byk jugak kerja2 x bermoral yg aku buat. HAHA. semuanye aku rinduuuu.

dah besar nak buat mcmtu lg? memang kene maki. HAHA.okbai. memang pnjang kan? thanks kpd sesiapa yg baca habis :) 

wasssalam...

wordless wednesdayyyyy
11 April 2012 | 3:09 PM | add a comment | 0 comments





???
segmen Cik Tyra Lee (Blogwalking+Up Follower)
09 April 2012 | 11:08 AM | add a comment | 18 comments


segmen lg. nak join & tahu lebih lanjut? klik banner okay :)


tagged :  ciknerty
tutorial
08 April 2012 | 1:33 PM | add a comment | 1 comments

sesiapa yang buat tutorial for blog, tolong beri kritikan membina di entri ini please. nak cube :)
maaf
haaaa aku sedap dok komplen blog org. bukan ape. bukan aku sorg je yang tak suke ini :
buktikan anda bukan robot (word verification for comment) ahhh menyampah gile doh. sape je yg suke? mne ade robot nk buat keje² memfollow org nie. adoiiiiiii.

blog lambat loading sbb bnde2 pelik. dulu aku pun suke. tp rse annoying bile bukak blog sendiri. ha sendiri punye blog sendiri annoying orange tgk, apetah lg org. blog adik² semua comel belaka, tp lmbt loading, akak tutup okay HAHA *gelak jahat. 

p/s: untuk diri sendiri n korang. prevent from be an anoying person. :) bukan men

okdah. wassalam.
button follow
06 April 2012 | 8:13 PM | add a comment | 4 comments
to all bloggers, please DO NOT remove your navigation bar as your blog are too slow while loading. adoyyyyyy. line aku slow gile lah. aku nie smangat nk bw. tp kalau 4 5 kali refresh n still xley nk loading follow button, susahnye lahaiiiiiiii. memang salah aku, sbb line slow mcm siput. tp tp tp kan ade byk tutorial buat follow button ape smue tu kan? cube okay :) 

bukan marah, nasihat..........
phewwwwww!!!

peh penat kemas bilik. almaklumanlah aku bru je balik bercuti. HAHA. ape seh ayat? :/ 
aku bru menghuni bilik kt ghumah nie, bkn brmaksud aku bru pindah bilik, ini sbb dh lme x blik. n kalau balik pun pling lme sminggu. so xsmpat kemas pape.  (ayat mcm hampeh -_-")

harini amek mse nk kemas. dgn barang2 dri kampus lg nie. seakan stor bilik aku td. sekarang nie bru serupa bilik. HAHA. sengal. bersihkan kipas meja nie, peh, sakit idong. byk habuk wo! tp aku puas hati bila lap kipas, sapu smpah, kemas katil, kemas meja solek, haaaaaa hambek kau habuk selori! eh tipu je. HAHA. habuk xbyk sgt. yg byk adalah barang2 yg x gune. contoh contohnye adalah seperti berikut :

** minyak wangi yg dh tanak gune, yg tinggal sikit2, adelah dlm 3 botol. ade 1 perfume nie aku beli, mse skolah dulu. masa beli tu bau wangi, (memanglah mne ade perfume busuk bau kentut -.-") haaaa bila dh balik ghumah, cium balik perfume tu, mcm perfume kereta! adoyaiiiiii aku terus amek keputusan melulu utk jadikan perfume tu sebagai semburan utk bilik sahajaaaa. HAHAHA. #gelak puas. 

**losyen muke n ape segala jenis losyen buat sapu kt bdn, konnonnnye nk kulit bersih putih melepak gebu haaaluuuuusssssss. HAMPEH. aku x gune. 

** minyak rambut, minyak telon n ape segala myk yg digunakan utk rambut n remove makeup. adoy, makeup pun jarang pakai, yg aku pegi beli smpai 2 3 botol tu buek apo! ha mengabeh duit mak ayah, itu memang kerja aku. =.='

**bedak baby *sebab aku tak pkai bedak compact. nampak muke aku hitam lah klau tepek bedak compact tu. so aku pkai bdak baby je. alaaa bedak serbuk tu..... mne tau boleh dpt 'baby face'. HAHA. memang tak lah kan. HAHA. ade sikit2 lg. dlm 3 botol jugak. adoiiiii. bila nk habis tu? bg anak sedara aku jelah. syg betol. aku nak gune, tp bila nk guna tu. jarang keluar, jarang lah pakai :)

** syampu badan. eh betol ke eja shampoo bahasa melayu tu? HAHA lantaklah, persetankan itu semua. haaaaaa ade jugak. tak habis. tp xpe, letak je kat bilik air kt ghumah aku, kompom abes. abg aku tu main sebat je. HAHA.


moral of the story : korang jgn ikut mcm aku. tlg abeskan ape yg korg dh beli tu. aku pun tgh berkira2 utk habiskan smue yg tinggal sikit2 nie, harap2 berjaya. HAHA. aku akan habiskan jugak, don't worry. membazir itu amalan syaitoooonnnnnn, okay I repeat, syaitoooonnnnn. 


okbai. wassalam :)
SEGMEN: SAPE NAK TAMBAH FOLLOWER
05 April 2012 | 7:37 PM | add a comment | 25 comments


okay aku rajin join contest nie by CIK KINAH. sempena kerajinan aku nk menambah followerzzz. HAHA. 
Tarikh tutup 10 April 2012 tepat kul 12 tgah malam.. 
Kalo dapat sambutan, akan dilanjutkan. 
yang menarik hati nk join segmen nie, sebab tayah nak like segala bapak punye like. tu yg aku like. x leceh :D
*maybe sebab bukan contest. HAHA


nak join jugak? klik banner bawah nie okay :)






okbai.  :)
p/s: tgk segmen nie kat blog nabila medan :)
Don't expect too much
04 April 2012 | 11:32 PM | add a comment | 0 comments
saya
suke
sayang
awak
tapi
malu
nak 
cakap...
ada jodoh kite jumpe lg.. good night :)


wassalam...
malam dingin
03 April 2012 | 12:05 AM | add a comment | 1 comments
malam2 mcm nie memg lah feeling sedih tu slalu dtg. so baik tdo. actually nk try signature nie. smbil tgk 'lawak ke der'.  T____T ape ntah. okay bai. to ciknerty, ayat mcm sedih saja, jgn bermain dgn perasaan tu. :)



kelajuan internet yg sgt minima
02 April 2012 | 12:19 PM | add a comment | 0 comments
Assalamualaikum w.b.t, haaaalooo(style mail lambung) :D

Tuhan tolong lembutkan hati mereka, untuk memasangkan line 3G kt feldaaaaa. adoi, felda aku belom maju kowt! line 3G xde. adoi, mcmne nk mmbangunkan anak felda yg sgt brjiwa kental n cepat belajar tntang arus kemodenan dunia mcm aku nie. HAHA. seriously too minimum lah line internet aku. GPRS kowt, I repeat, GPRS. ha okay cukop lah 2 kali je sebut. drpd aku dok merengek nie, eh? merengek? no no mengeluh nie, baik aku menunggu dgn sabar.... pasghah aku dgn line nie. okayyy. dpt online pn aku bersyukurAlhamdulillahhhhh. okbai. wassalam ;)


p/s : belajar sabar. yeehaaaa!

Older Post | Newer Post


konon aku comel mcm nie lah? T_____T

wassalam :)
kenapa?
22 April 2012 | 1:27 PM | add a comment | 0 comments
kenapa kena letak kredit? kalau x letak akan dimalukan lah, disamanlah, kredit tu mcm penghargaan utk org yg buat tutorial tu bg blog jd cntik lah mksodnye. tp knp nk letak WAJIB? ape hukumnye seorang manusia meWAJIBkan sesuatu, awk bukan Tuhan. aku tak kisah kalau kene kredit kan, tp smpai WAJIB follow blog(okay lg lah), WAJIB like fanpage(kenapa? ada apa pd fan page).

pada aku kalau nak dapat nama, bukan memaksa dgn meWAJIBkan segala yg harus tu. jgn mudah meWAJIBkan sesuatu okay. :) kalau sekalipun belum matang, jgn memaksa org.

kalau blog korang buat tutorial yg byk, dan korang pun baik, semua org akan letak kredit siap dgn banner kelip kelip siap dgn bloglist! tayah WAJIB² pun, contoh terbaik LYSSA SECRET. aku memg setia tgu tutorial dari dia sbb aku rse dia trlalu baikhati. xde pun paksa memaksa. kan? ramai je follow dia hanya dgn kerendahan diri dia :)

oklah. saja buat entry nie sbb mcm terpikir why kredit/credit itu sgt penting utk blogger mendapat nama dgn cara paksaan, bukan rela. why²??? taktau lah aku. kalau suruh kredit saje² je xpe, siap WAJIB lagi tu. noob.

sorry aku bukan sengaja buat post mcmnie kalau xde reason, sbb aku agak annoying knp aku wajib buat semua tu dgn hati tak rela. berkongsilah dgn rela dik, bukan paksa. 

kesimpulannye, tak follow blog itu. wassalam :)
kesilapanku keegoanmu
21 April 2012 | 2:59 PM | add a comment | 1 comments

tajuk pegh!! HAHA. td aku buat silap. aku bukak 'page source' blogger tutorial terkenal. sorry dik. akak nak ambik code google friend connect tu je memandangkan nk sign in friend connect account dh x boleh.

sebab:
*friend connect dh retired T____T
*guna classic template mne ade add a followers gadget ape semua tu kan? so mne nk cri code?
* takde siapa pun buat tutorial letak followers tu, kalau ade pun cume button follow ala2 tumblr tu. kan?
*malangnye button follow ala tumblr tu / buat button follow mcmtu terhad utk followers 300 terawal je. kalau tak silap (mcm lah follower aku ramai T___T)

step td :
*convert balik classic template nie kpd template designer yg baru
*then 'view page source' sendiri
*jumpe dah id n site utk followers gadget tu
*pastu convert balik ke classic template
*then edit² code sikit (yg diambil di page source blogger terkenal td) then apply, 
DAH JADI ! berjaya jugak aku edit coding, yeehaaa! -..-"

untuk blogger terkenal itu : adik, jgn saman akak okay. kerja2 memview page source itu adalah bertujuan mengambil google friend connect code tu je. xde yg lain. 
yang benar : pesalah page source T___T


p/s : harap² dia maafkan. amin.. wassalam. :)

SEGMEN : JOM KENALI BLOG SAYA
20 April 2012 | 2:34 PM | add a comment | 14 comments
okay saje nak join. knp? saje je mengade² nak join. teeheee. segmen yg lain tu pun x habis bw lg, tp dorg xnk dtg blog kite, kite pun senyapkan jelah. mcm malas pulak HAHA. (ini sebab ade yg kite bw+follow x dtg jenguk blog kite pun) busy gamaknye T___T

nak join? klik banner bawah nie :




belog nie drpd tahun 2010. lama jugak lah. kalau budak kecik tu baru pandai berjalan n pndai ckp pelat sikit². HAHA. url belog nie bersempena dgn nme tuan punye belog. :) belog nie plak digelar 'a public life' sbb xde bnde private n confidential kat sini. *kalau ade pun buat² tak perasaan :D belog nie memang nampak suram. sbb kite suka warna hitam. warna pink suke jgk, tp tak kena dgn jiwa :) sorry lah pd korang yg masuk blog nie dan merasakan zaman kegelapan.. i'm sorry but i love black like crazy, HAHA. eh eh kite ade buat felt craft. jenguk2 lah. boleh custom made utk gift kat orang. comel² dan murah². sempat lg promote T___T. dah tu jelah. belog nie belog merepek je sbenarnye. xde benda pun. :) nice to know you!

wassalam....


yeayyyy me!!!
19 April 2012 | 10:04 PM | add a comment | 0 comments

hehe kite dah boleh edit blogskin. ini memang lama punye style, tp nk buat mcmne, sy suke :)

nanti dh bosan, kite tukar lah template biasa semula >.<


p/s: penat sgt 1 hari bergelumang menukar edit itu ini basecode blogskin nie. n dh kreditkan utk tuan punye basecode di Fibox :)
header gif transparent (gerak2) photoshop
16 April 2012 | 12:50 PM | add a comment | 0 comments
hik, kite baru pandai buat. jakun. >.< 
gune tutorial budak comel SINI...

senang paham. buat sekali terus jadi. like. tp x cantik pun. hurm. okbai
semasa aku kecil dahulu . . .
13 April 2012 | 2:29 PM | add a comment | 2 comments
okay entry nie pnjang. sape tak suke mmbaca, boleh lah pulang ke blog masing2 :D

tadika :
mse nie aku okay je. xde pape halangan pun. cume teringat kasut aku dulu pakai butang. comel je. aku sorg je kowt pkai kasut cmtu mse tu, yg lain sume pkai kasut lekat2, tak pun kasut tali, takpun kasut sarung je. kire mcm aku sorg jelah ade kasut tu. bermula dari kecik memang aku dh pelik T_T eh bukan riak, nk bgtau yg mak aku belikan kasut tu, 2! sebab senang katanya kalau basah nt ade spare. *anakbongsumemangmanja

darjah 1 :
time nie aku mogok tanak g skolah. sebabnye ade sorg cikgu nie cubit aku kuat2 sebab salah tampal gambar kat dlm buku. patutnye tampal dekat buku berita (alaaa yg atas kosong smpai separuh, pastu bru ade garis2 tu) ha pastu cikgu selalu aim aku smpai menimbulkan rasa takut yg amat sgt. n apabila rasa takut menghantui diri, aku pun nekad lari sekolah. keluar pagar, hampir 1 setengah kilometer jugak lah aku jln. punye lah semangat melarikan diri kononnya mampu smpai rumah dgn tenang. last2 cikgu kejar naik kereta! ambik kau. nasib baik cikgu tu pujuk aku. HAHA. kene pukul dengan mak sampai penggaru badan yg kayu tu, tau kan? ha bnde tu patah dua sebab sebat aku. HAHA/

darjah 2 : 
aku dh x mogok lagi sbb ayah aku dh selesaikan masalah aku. tapi aku selalu pengsan kt sekolah. gastrik katanye. teringat makcik kantin bg minum susu sbb aku pengsan. tp susu manis! nikmat tu. HAHA. 

darjah 3 : 
mse nie hidung aku selalu berdarah. mak ckp badan aku panas sbb tu lah berdarah je. adehhh, teringat lg tgh buat matematik, TIS! setitik darah jatuh atas buku. dahsat betul, x sedar idung berdarah. satu kelas kecoh mcm 1 muke je yg darah nk kecoh2. HAHA

darjah 4, 5 6 :
aku biasa2 je. xde bnde pun yg boleh dibanggakan. tp rsult UPSR aku agak boleh dibanggakan. HAHA. and and and aku teringat ade org dtg2 sekolah jual buku cerita. aku mesti beli. i repeat, MESTI beli, paksa mak aku suruh beli, pling sikit pun mesti nak satu. apelah kan. tp aku bce. buku paling x bole lupe 'angsa bertelur emas' kalau x silap lah. ade lg bukunye yg tertulis 'ini azreen ahmad yg punye'. HAHA. normal lah budak2 kan. :D

tingkatan 1 - 5 :
byk sgt kenangan. aku tak nakal. aku okay2 je. x pendiam, x lah terlalu byk ckp, x bodoh n x jugak pandai bebeno. boleh nk dikatakan aku sederhana smpai ke la nieee :)


masa kecik dulu, selalu kne pukul dengan mak. sebab, suke buat serak, maksodnye, suke buat sepah bilik n ape2 lah yg mak aku dh kemas. memang aku lah yg kuat buat selerak. nak buat cmne, mak aku simpan barang yg penting2 tu kat bawah, ye aku mmbuat rombakan semula. HAHA. penah kne kurung dlm bilik dgn ayah sbb degil sgt. nyaris kne pukul dgn tali pinggang. tp ayah aku baik, x kene pun. :)

boleh nak dikatakan aku mse kecik memang lah degil Nauzubillah <- bak kata mak aku. HAHA. tp tu semua pengajaran, dah puas degil masa kecik, dah besar dh kurang dh degil aku. 

okay rindu nk main beskal ptg2, beli eskem, beli gula2, makan abc, ahhhh bestnye zaman dulu. main ting ting. main jutaria, main sembunyi ibu, main baling selipar, main bola beracun, main masak2, main kejar2, main badminton, main lawan pemadam dlm kelas, main gasing gune pemadam smpaikan abes pemadam hitam legam akibat trkena pencil leads. makan kuaci buang dlm laci meja, mkn buah rambai then baling kat syiling sekolah agama, HAHA, keluar dari sekolah pegi beli mi siput makcik area sekolah n setengah jam lepas tu baru balik kelas. haihhhh byk jugak kerja2 x bermoral yg aku buat. HAHA. semuanye aku rinduuuu.

dah besar nak buat mcmtu lg? memang kene maki. HAHA.okbai. memang pnjang kan? thanks kpd sesiapa yg baca habis :) 

wasssalam...

wordless wednesdayyyyy
11 April 2012 | 3:09 PM | add a comment | 0 comments





???
segmen Cik Tyra Lee (Blogwalking+Up Follower)
09 April 2012 | 11:08 AM | add a comment | 18 comments


segmen lg. nak join & tahu lebih lanjut? klik banner okay :)


tagged :  ciknerty
tutorial
08 April 2012 | 1:33 PM | add a comment | 1 comments

sesiapa yang buat tutorial for blog, tolong beri kritikan membina di entri ini please. nak cube :)
maaf
| 11:36 AM | add a comment | 2 comments
haaaa aku sedap dok komplen blog org. bukan ape. bukan aku sorg je yang tak suke ini :
buktikan anda bukan robot (word verification for comment) ahhh menyampah gile doh. sape je yg suke? mne ade robot nk buat keje² memfollow org nie. adoiiiiiii.

blog lambat loading sbb bnde2 pelik. dulu aku pun suke. tp rse annoying bile bukak blog sendiri. ha sendiri punye blog sendiri annoying orange tgk, apetah lg org. blog adik² semua comel belaka, tp lmbt loading, akak tutup okay HAHA *gelak jahat. 

p/s: untuk diri sendiri n korang. prevent from be an anoying person. :) bukan men

okdah. wassalam.
button follow
06 April 2012 | 8:13 PM | add a comment | 4 comments
to all bloggers, please DO NOT remove your navigation bar as your blog are too slow while loading. adoyyyyyy. line aku slow gile lah. aku nie smangat nk bw. tp kalau 4 5 kali refresh n still xley nk loading follow button, susahnye lahaiiiiiiii. memang salah aku, sbb line slow mcm siput. tp tp tp kan ade byk tutorial buat follow button ape smue tu kan? cube okay :) 

bukan marah, nasihat..........
phewwwwww!!!
| 12:44 PM | add a comment | 0 comments

peh penat kemas bilik. almaklumanlah aku bru je balik bercuti. HAHA. ape seh ayat? :/ 
aku bru menghuni bilik kt ghumah nie, bkn brmaksud aku bru pindah bilik, ini sbb dh lme x blik. n kalau balik pun pling lme sminggu. so xsmpat kemas pape.  (ayat mcm hampeh -_-")

harini amek mse nk kemas. dgn barang2 dri kampus lg nie. seakan stor bilik aku td. sekarang nie bru serupa bilik. HAHA. sengal. bersihkan kipas meja nie, peh, sakit idong. byk habuk wo! tp aku puas hati bila lap kipas, sapu smpah, kemas katil, kemas meja solek, haaaaaa hambek kau habuk selori! eh tipu je. HAHA. habuk xbyk sgt. yg byk adalah barang2 yg x gune. contoh contohnye adalah seperti berikut :

** minyak wangi yg dh tanak gune, yg tinggal sikit2, adelah dlm 3 botol. ade 1 perfume nie aku beli, mse skolah dulu. masa beli tu bau wangi, (memanglah mne ade perfume busuk bau kentut -.-") haaaa bila dh balik ghumah, cium balik perfume tu, mcm perfume kereta! adoyaiiiiii aku terus amek keputusan melulu utk jadikan perfume tu sebagai semburan utk bilik sahajaaaa. HAHAHA. #gelak puas. 

**losyen muke n ape segala jenis losyen buat sapu kt bdn, konnonnnye nk kulit bersih putih melepak gebu haaaluuuuusssssss. HAMPEH. aku x gune. 

** minyak rambut, minyak telon n ape segala myk yg digunakan utk rambut n remove makeup. adoy, makeup pun jarang pakai, yg aku pegi beli smpai 2 3 botol tu buek apo! ha mengabeh duit mak ayah, itu memang kerja aku. =.='

**bedak baby *sebab aku tak pkai bedak compact. nampak muke aku hitam lah klau tepek bedak compact tu. so aku pkai bdak baby je. alaaa bedak serbuk tu..... mne tau boleh dpt 'baby face'. HAHA. memang tak lah kan. HAHA. ade sikit2 lg. dlm 3 botol jugak. adoiiiii. bila nk habis tu? bg anak sedara aku jelah. syg betol. aku nak gune, tp bila nk guna tu. jarang keluar, jarang lah pakai :)

** syampu badan. eh betol ke eja shampoo bahasa melayu tu? HAHA lantaklah, persetankan itu semua. haaaaaa ade jugak. tak habis. tp xpe, letak je kat bilik air kt ghumah aku, kompom abes. abg aku tu main sebat je. HAHA.


moral of the story : korang jgn ikut mcm aku. tlg abeskan ape yg korg dh beli tu. aku pun tgh berkira2 utk habiskan smue yg tinggal sikit2 nie, harap2 berjaya. HAHA. aku akan habiskan jugak, don't worry. membazir itu amalan syaitoooonnnnnn, okay I repeat, syaitoooonnnnn. 


okbai. wassalam :)
SEGMEN: SAPE NAK TAMBAH FOLLOWER
05 April 2012 | 7:37 PM | add a comment | 25 comments


okay aku rajin join contest nie by CIK KINAH. sempena kerajinan aku nk menambah followerzzz. HAHA. 
Tarikh tutup 10 April 2012 tepat kul 12 tgah malam.. 
Kalo dapat sambutan, akan dilanjutkan. 
yang menarik hati nk join segmen nie, sebab tayah nak like segala bapak punye like. tu yg aku like. x leceh :D
*maybe sebab bukan contest. HAHA


nak join jugak? klik banner bawah nie okay :)






okbai.  :)
p/s: tgk segmen nie kat blog nabila medan :)
Don't expect too much
04 April 2012 | 11:32 PM | add a comment | 0 comments
saya
suke
sayang
awak
tapi
malu
nak 
cakap...
ada jodoh kite jumpe lg.. good night :)


wassalam...
malam dingin
03 April 2012 | 12:05 AM | add a comment | 1 comments
malam2 mcm nie memg lah feeling sedih tu slalu dtg. so baik tdo. actually nk try signature nie. smbil tgk 'lawak ke der'.  T____T ape ntah. okay bai. to ciknerty, ayat mcm sedih saja, jgn bermain dgn perasaan tu. :)



kelajuan internet yg sgt minima
02 April 2012 | 12:19 PM | add a comment | 0 comments
Assalamualaikum w.b.t, haaaalooo(style mail lambung) :D

Tuhan tolong lembutkan hati mereka, untuk memasangkan line 3G kt feldaaaaa. adoi, felda aku belom maju kowt! line 3G xde. adoi, mcmne nk mmbangunkan anak felda yg sgt brjiwa kental n cepat belajar tntang arus kemodenan dunia mcm aku nie. HAHA. seriously too minimum lah line internet aku. GPRS kowt, I repeat, GPRS. ha okay cukop lah 2 kali je sebut. drpd aku dok merengek nie, eh? merengek? no no mengeluh nie, baik aku menunggu dgn sabar.... pasghah aku dgn line nie. okayyy. dpt online pn aku bersyukurAlhamdulillahhhhh. okbai. wassalam ;)


p/s : belajar sabar. yeehaaaa!

Older Post | Newer Post



Designed By Azreen Ahmad | 2012 4zr33n.blogspot.com