>4zr33n;
A
B
O
U
T

M
E
H
E
L
L
O

M
E

H
I
S
T
O
R
Y




H
O
M
E

mimpi aneh
04 August 2011 | 5:33 PM | add a comment | 0 comments
aku nk crite sumting nie, psal mimpi aku.. mimpi nie mimpi sedih *korg dh bole amek tisu skg :)

cmnie critenye, kitorg gathering kwn2 lama. jumpe2 lah time tu, ade ecah, fieza n ade yg aku xprasan sgt sbb muke xjelas, tp yg pelik nye ade plak anak pak cik suradi kt dlm mimpi aku. tu yg mnmbhkn aneh tu.. hahaha

kitorg hepy sgt2 sbb dpt jumpe, well dh lme gile xjumpe.. then ktorg amek kputusan utk outing jln2... fieza yg bwk kereta. bebual punye bebual, brgelak ketawa smpai x hengat, fieza pown cube utk memotong, entah mcmne kereta xdpt kawal then ktorg jatuh terbabas dlm sungai, dlm giler sungai tuh, aku dpt slmatkn dri sbb aku pndai berenang.. aku pown xphm mimpi nie.. ok sambung balik, ble aku dh smpai darat, aku cri org brdekatan mtk pnjam fon.. call lah spe2 smpai lah ade pasukan mncari2 tu, ape aeh, bomba dan penyelamat kowt? ok whtever.

then, aku dihantar blik rumah, dlm mse yg sme dh xtentu hala pkirkn nsib kwn2 yg td. xlme pastu aku dpt berita, ecah selamat, tp tp tp yg laen meninggal dunia. Ya Allah, luruh hati aku, bru skjp ktwe2 tibe2 je dh hilang org yg kite syg.. korg nk tau knp plik crite nie??

sebabbbbbbb

kisahnye dorg nie pg td dok mngutuk sorg mkcik tu, mcm mkcik sihir pown ade jgk. mke dye agk hodoh la.. dorg ejek sbb mkcik tu nmpk plik.. rupenye mse fieza bwk kereta tu, mkcik tu dh jampi2. memg nk bg dorg mati. MasyaAllah, pelik kan? mcm movie pulak.. ok pastu, mkcik tu crite prkara sbnr. dye xmusuh dgn aku sbb mse dorg kutuk2 tu aku mrah dorg n xjoin lgsong dorg kutuk2, myb aku baek kowt mse tu. then sbb ape dye hilangkn ecah skjp? sbb ecah ade snyum2 jgk mse dorg ngutuk, tp ecah sme cm aku, dye xjoin kutuk2 so ecah selamat.. tu je crite mkcik tu. aku mtk maaf kt mkcik tu utk kwn2 aku yg dh mninggal tu. ecah xtau crite sbnr sbb ecah mcm mamai2 lg, masok air byk.

moral of the story : jgn kutuk ngumpat org klau org tu memg xde buat salah lgsong dgn kite. aku ingtkn diri aku n juge kwn2 yg laen... ambil pngajaran ye kwn2..maceh :)

Older Post | Newer Post





Designed By Azreen Ahmad | 2012 4zr33n.blogspot.com