>4zr33n;
A
B
O
U
T

M
E
H
E
L
L
O

M
E

H
I
S
T
O
R
Y




H
O
M
E

tutorial buat doodle guna photoshop part 2 (warna)
04 October 2011 | 3:11 PM | add a comment | 3 comments
ok nie utk warnakan pulak k! :)

p/s : aku tak hebat. tp cuma nk berkongsi je dgn kwn² :)


*1st, bukak gambar yg dh save td tu.

then, kalau nk buat pkai shawl harimau, harikau ke haritau ke, (merepek) ape2 corak lah kan, buat mcm nie

buat layer dulu, layer yg baru buat tu , yg ade appear kt kotak sebelah kanan bawah tu, move kan ke bawah sekali. yg penting layer pic korg td tu yg ats sekali k :)

FILE > OPEN > CHOOSE > CTRL+A > CTRL+C > GI KAT GAMBAR DOODLE KORANG , THEN CTRL+V. ok nt dye jd cmnie. << cara nie kalau image td tu bkak kt new tab mcm aku pnye nie.



then g kt erase tool,


padam yg tak berkaitan k. mcm bawah nie.. dh siap! eh, menakotkannye~!!!!!!!!!!!! hahahaha
blom siap lg, dlm muke tu padam sekali :)


hah! jadi mcm nie.

pastu buat layer lain, (new layer) utk warnakan muke pulak. nie pown drag layer baru g kt bawah sekali k.


kalau dh siap warnakan muka dia, buat last new layer. tapi nie letak atas sekali. kira takyah drag ke bawah lah k.

sempurnakan lah mata dye, pkai blusher sikit, ok! tu semue gune brush. hehe

ok tu dh siap dh, nie hasilnye

ok then korg boleh lah tmbah pape lg. ok!! (doodle nie utk kwn aku, liyana rosali :) )


p/s : malas nk edit balik letak copyright ape semue. nk copy, copylah. creditkan sikit lah ye nme gua. :) haha
*cehh budak nie bajet ade org nk copy doodle buruk dye -.-''

okbai. tak paham boleh tnye. :D

Labels:


Older Post | Newer Post





Designed By Azreen Ahmad | 2012 4zr33n.blogspot.com