>4zr33n;
A
B
O
U
T

M
E
H
E
L
L
O

M
E

H
I
S
T
O
R
Y




H
O
M
E

tutorial buat doodle guna photoshop part 1 (lukis)
04 October 2011 | 2:48 PM | add a comment | 3 comments
nie khas utk kwn baek aku Cik Nerty.. nah, amek!!

tuto nie pnjg, so siap sedia skrg.

pegi bkak Photoshop sekarang! haha. *nada memaksa

tekan gambar utk tumbesaran otak, -..-'

*at first, create new



pilih pen tool

buat dua(2) titik kiri dan kanan. nt timbul garis tu



g kat pentool td, click add anchor point tool


tekan kat tengah2 garisan tadi


then tarik point tadi kebawah

adjust kiri dan kanan titik titik tu okayy :)



eh mana pulak gambar stroke path aku nie!! ok takpe. guna je gmbar yg nie. hahaha. dh siap adjust bende alah tu, right click kat gambar td n tekan STROKE PATH

then pilih BRUSH   warning!!! >>>> (sebelum tu, kena pegi adjust brush dulu. saiz brush, 5px. tau! okay, warna brush tu suke hati k. )

ok sambung, buat yg lain plak k..

jadilah mcm nie. :)

nak buat mata, adjust lah saiz brush tu, jadi mcm besar sebesar mata dodol tu. pastu tekan sekali kt bawah kening dye tu, n dye akan jd tadaaaa! sebiji mata. -.-'' then korg boleh tambah kejernihan mata tu dgn buat titik kecik, guna brush tu jugak. cuma adjust saiz je.


ok dah siap! boleh save as dh :)

save as PNG tau..



ikuti kisah selanjutnya di tutorial part 2 :)

Labels:


Older Post | Newer Post





Designed By Azreen Ahmad | 2012 4zr33n.blogspot.com